Nem tudom, miért, de Emma Watson eddig úgy volt a fejemben, hogy ő egy olyan színésznő, akit soha a büdös életben nem fogunk meztelenül látni a mozivásznon. Most azonban utánanéztem kicsit, és már 18 évesen azt nyilatkozta, hogy simán bevállalna filmes pucérkodást, hiszen az is a munkája része. Akkor Bernardo Bertoluccit nevezte meg, mint egy olyan rendezőt, akinek a kedvéért hajlandó lenne vetkőzni, ami elég furcsa, hiszen közismert, hogy az olasz mester milyen szemét módon bánt Maria Schneiderrel az Utolsó tangó Párizsban forgatásán.

Emma Watson Colonia

Pár évvel később, amikor A szürke ötven árnyalata női főszerepére pályázott, Watson megint emlékeztette a világot (úgy látszik, akkor sem figyeltem), hogy szívesen ledobná már a ruháit, de végül nem ő lett Anastasia Steele, így nem tudtuk a szaván fogni. A 26 éves színésznő kifejezetten szégyenlős volt az eddigi filmjeiben, tőle már az is botrányosnak számított, amikor a Lopom a sztárom-ban bikiniben mutatkozott, a diszkójelenetben pedig kinyújtotta a nyelvét (!!!). Később a Regression című thrillerjéhez próbáltak azzal kedvet csinálni, hogy abban fog először meztelenkedni, mondanom sem kell, ez nem történt meg.

Emma Watson Colonia
Botrányos nyelvkinyújtás a Lopom a sztáromban

A szabadosság korszaka még mindig nem jött el Watson számára, de a Colonia című új filmjében legalább láthatjuk melltartóban, az egyik jelenetben pedig leveszi az összes ruháját, és meztelenül ugrik be egy tóba. Mielőtt szétdurranna az olvasó agya, gyorsan hozzáteszem, hogy a vetkőzést mell fölött veszi a kamera, a pucér fejesugrásba pedig belelóg egy átkozott faág. De mindegy, Emma Watsontól már ez is szinte pornó!