Amíg a Pál Adrienn forgalmazója ingyensütivel próbálja becsábítani az embereket a moziba, az üvegtigrises arcok egy sokkal szimpatikusabb promóakciót találtak ki. Át is adom a szót az Üvegtigris 3 sajtósának, de még előbb berakok ide egy képet Szabó Erikáról, aki ugyan nem vesz részt a békamentő programban, viszont lényegesen jobban néz ki, mint Szarvas József, Reviczky Gábor vagy egy barna varangy."Nemrégiben ébredtek téli álmukból a barna varangyok és egyéb békafajok, s ilyenkor - csak a Garancsi-tónál - évente több ezer breki pusztul el a vonulási utat keresztező betonúton átmenő forgalom miatt, ezért az ELTE szervezésében megannyi diák, önkéntes és az Üvegtigris sztárjai  összefogtak a kis állatok megmentése érdekében.

Az Üvegtigris-trilógia forgatásának helyszínén, a Garancsi-tónál évente több ezer barna varangy pusztul el a március közepét követő hetekben, mikor is a békák téli álmukból ébredvén vonulni kezdenek. Az ő megmentésükre dr. Munkácsy Béla (Környezeti Nevelési Hálózat) az ELTE EKSZ csoport önkénteseinek aktív közreműködésével, valamint a Tinnyei Önkormányzat, a Természetmegőrzési Főosztály (egyben a Vadonleső Program munkatársai), a Zöld Út Békamentő Egyesület, és a Varangy Akciócsoport támogatásával akciót hirdetett, melynek keretében március 12-én a résztvevők békaterelő hálókat építettek és gyűjtőedényeket helyeztek el a területen.

A meleg idővel előbújó békákat (barna varangy, erdei béka, vöröshasú unka)  és egyéb különleges és ritka fajokat az akcióban részt vevő egyetemisták és lelkes önkéntesek át is hordják az úttest túloldalára, amivel - túl azon, hogy megmentik a kis állatok életét - számos balesetet is megelőznek. Az eddigi varangymentés roppant sikeres volt, múlt csütörtökön például 659 barna varangy, 9 unka, 9 erdei béka és egy csibor köszönhette életét a gondos segítőknek.

Március 22-én az Üvegtigris két szereplője, Reviczky Gábor, Szarvas József, valamint a Katapult Film munkatársai is csatlakoznak a békamentő akcióhoz, s ha már ott vannak, a felhalmozódott szeméttől is megtisztítják a Garancsi-tó környékét.

A barna varangy – mely az egyik legnagyobb békafajunk s akár 30–40 évig is élhet - férgeket, csigákat, szúnyogokat, pókokat és sok kerti kártevőt fogyaszt el, s ezzel hasznot hajt. A mentőakció célja a biodiverzitás védelme és az ökológiai egyensúly fenntartása"