Új sorozatunkban sorra veszünk olyan színésznőket, akik eddigi karrierjük során csak egyetlen egyszer mutatták meg a mellüket a mozivásznon. Először mindenki Dr. Szöszijén, a Wild című új filmjével ismét Oscar-esélyesnek kikiáltott Reese Witherspoonon a sor.
 

1991-ben, a Holdember bemutatójának idején, Witherspoon csak 15 éves volt, de a premier után mindenki róla beszélt. A filmben egy 14 éves vidéki lányt alakított, aki életében először, az újonnan melléjük költöző szomszéd srácba lesz szerelmes. A Holdemberbeli első csókját a tavaly elhunyt Roger Ebert minden idők egyik legtökéletesebb kis filmjelenetének nevezte.
A következő években szerepelt a Diane Keaton rendezte Vadvirágokban, és Mark Wahlberg oldalán a Rettegésben is, akivel hullámvasutas jelenetük legendássá vált. Így jutottunk el az 1998-as Rejtélyes alkonyhoz, amely a kivételesen erős színészgárda ellenére hidegen hagyta a kritikusokat és a közönséget is. Susan Sarandon, Gene Hackman, Paul Newman, vagy épp Witherspoon pucérkodós jelenetének másik szereplője, Liev Schreiber sem tudott életet lehelni a filmbe.
És hogy miért nem láthattuk azóta egyszer sem meztelenül? Egy évvel később, 1999-ben megszületett Witherspoonnak, és ex-férjének, Ryan Philippe-nek az első gyermeke. "23 évesen lettem először anyuka, azóta visszautasítom ezeket a felkéréseket. Amikor elvállalok egy szerepet mindig arra gondolok, hogy van egy lányom, akiért felelősséggel tartozom, és példát kell mutatnom a világ számára is, hogy milyen egy erős nő" - mondta öt évvel ezelőtt.

Új filmjében, a Wildban, ami Cheryl Strayed bestseller önéletrajzából készült, egy nőt alakít, akinek az élete romokban hever, ezért nekivág az 1770 kilométer hosszú Pacific Crest Trialnek. A film forgatókönyvét Nick Hornby írta, a rendező pedig az a Jean-Marc Vallée, aki a Mielőtt meghaltammal Matthew McConaughey-t is Oscarhoz juttatta.Korábbi fogadkozása ellenére a Wildban a színésznő 16 év kihagyás után ismét meztelenül mutatkozik, a szexjelenethez pedig hipnotizáltatta magát. "Szükségem volt egy hipnotizőrre, hogy megnyugtasson. Azt akartam, hogy hihető, nyers és valóságos legyen a jelenet. Nem akartam a kritikusok károgását hallani a fejemben" - mesélte az amerikai Vogue októberi számában Witherspoon.