Az utóbbi idők egyik legbuzgóbban beharangozott pucérkodását Alexandra Daddario szállította A törvény nevében (True Detective) című HBO-sorozatban. Már hetekkel ezelőtt megjelentek lelkes leírások a jelenetről, aztán kiszivárogtak fotók, majd múlt vasárnap végre lement az ominózus epizód. A jelenet nem okozott csalódást: Daddario egy jól bevilágított szobában ad elő minisztriptízt a szeretőjét játszó Woody Harrelsonnak, semmi testrészeket elfedő jótékony félhomály, minden tökéletesen látszik, és a 27 éves színésznő teste valóban észbontó.
 


Az olasz, ír, cseh és magyar felmenőkkel rendelkező Daddario tíz évvel ezelőtt tűnt fel az All My Children című szappanoperában, aztán olyan igényes sorozatokban is szerepelt, mint a Maffiózók, a Jackie nővér, A hatalom hálójában vagy a Vásott szülők.
 

A tintahal és a bálna


Első filmszerepét A tintahal és a bálna című nagyszerű coming of age-filmben kapta, ő volt az a lány, aki Jesse Eisenberggel flörtölt az iskolai ki mit tud után. A nagy áttörést a Percy Jackson-kalandfilmek női főszerepe hozta meg számára, de emlékezhetünk rá az Elhajlási engedély című komédiából is, amelyben Owen Wilson nyomulós bébiszitterét alakította.
 

Elhajlási engedély


Bájos babaarcán és világító kék szemén kívül Daddario külsejével kapcsolatban azt szokás megjegyezni, hogy karcsú testéhez képest valószínűtlenül nagy (a melltartómérete 34D-s), ám de természetes mellei vannak. Ezt az adottságát leleményes módos kihasználták például A texasi láncfűrészes: Az örökség című horrorfilm alkotói, amikor egy csónak kivágású haspólóban kergették a játékidő nagy részében.
 

A texasi láncfűrészes: Az örökség


Állítólag Alexandra Daddario pasija az életben Logan Lerman, az Egy különc srác feljegyzései főszereplője, aki fél fejjel alacsonyabb és öt évvel fiatalabb nála. Ők ketten a Percy Jackson-filmekben játszottak együtt.
 

Percy Jackson és az olimposziak - Villámtolvaj