Egy haverom érdeklődött a film producerénél, hogy milyen lesz A torinói ló plakátja, és a fickó ezt küldte neki:

Tényleg nem értem, hogy a perfekcionista Tarr Béla hogy engedheti, hogy ilyen igénytelenséggel reklámozzák a filmjét. Apropó Tarr Béla és a dilettantizmus.

Mentünk tavaly előtt riportozni a Látogatás című Gryllus Dorka-film forgatására. Asszem nem ért rá a fotós és ezért én kattingattam, sztem nem lettek olyan szörnyűek a képek, írtam hozzájuk vicceskedő képalákat is, úgy éreztem egy normális riportot hoztunk össze Borival.

Erre másnap ezt a levelet kaptam egy Nyerges Tamás nevű ürgétől, akiről aztán kiderítettem, hogy többek között Sátántangó steadicam operatőre volt.

"Döbbentem néztem a filmcikk mellett megjelentetett "képeket" a forgatásról. Még jobban megdöbbentem amikor elolvastam a képekhez fűzött szövegeket.

A fényképeket készítő Úr (direkt nem hívom fényképésznek, vagy fotósnak) enyhén szólva pocsék munkát végzett. (Nem is hívnám munkának.) Vajon hivatásos? Még amatőrnek sem nevezném!

Még egy első osztályos kisiskolás gyermek is jobb fényképeket tudott volna készíteni! Legalább a filmművészetet, a külföldi és a hazai művészeket tisztelné meg annyira, hogy ilyenek nem ad ki a kezéből.

Gondolom a képek alatti magyarázó szöveg is a képeket gyártó Úrtól származik. A kiscsoportos óvodásoknak IS !! már kifinomultabb szókincsük és kifejezésmódjuk van.

Mindennek a tetejébe, ez a kis "remekmű" főoldalon jelent meg.

Csak néhány százezer ember látta és olvasta !

Ennyit a kultúráról.

Tisztelettel: Nyerges Tamás"