A magyar filmgyártás talán legnagyobb bűne, hogy az elmúlt hat évben nem kezdett semmit Szabó Erikával.

A Barátok közt "új" Tildájaként megismert csodaszép színésznő először, és egyelőre utoljára a 2010-es Üvegtigris 3-ban tűnt fel a mozivásznon. Mindenki emlékszik, hogy mekkorát alakított abban a filmben.

Szabó Erika

Azóta semmi.

Oké, Erika akkor kezdett el a Színművészeti Egyetemre járni, és ott nem nagyon szokták engedni a hallgatóknak a külsős munkákat, de az osztálytársai közül már egy csomóan tök sok filmben és tévésorozatban szerepeltek. Például ifj. Vidnyánszky Attila (Veszettek, A Viszkis, Aranyélet), Bach Kata (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan), Vecsei Miklós (Egynyári kaland), Mészáros Blanka (Brazilok) vagy Zsigmond Emőke (Játszótársak).

Szabó Erika
Szabó Erika, ifj. Vidnyánszky Attila és Bach Kata valami színházi előadásban

Szabó Erika ellenben parlagon hever, és azt se felejtsük el, hogy ő volt messze a legidősebb az osztályában, tehát konkrétan a legjobb éveit vesztegeti el éppen (26 éves volt az Üvegtigris 3 idején, most novemberben lesz 32).

Amíg arra várunk, hogy valamelyik magyar rendező végre észbe kapjon, és megkínálja Szabó Erikát egy normális filmszereppel, nézzük meg azt a két társadalmi célú reklámot, amit mostanában csinált a színésznő. Az egyikben a középiskola legnagyobb balfasza azzal az ürüggyel szólítja le a suli legjobb nőjét, hogy menjenek el együtt vért adni. Az egyperces videóból kiderül például, hogy Szabó Erika 31 évesen is tök hitelesen hozza a miniszoknyás, haspólós, focikabátos gimis csajt.

A másik szpot a légimentőknek való adományozást népszerűsíti. Itt az alkotók teljesen rossz irányba mentek: Szabó Erikának magyarázzák el az újraélesztést egy életnagyságú baba segítségével. 

Mondom, mit kellett volna csinálni: Erika anyaszült meztelenül fürdőzik egy hegyi tavacskában, amikor is rosszul lesz, kijönnek a légimentők, kihúzzák a vízből, a két fickó  összeveszik azon, hogy melyikük élessze újra, de aztán egy gyors kő-papír-olló után az egyik adja neki a szívmasszázst, a másik pedig a szájból-szájba lélegeztetést. Ha ezt forgatják le, biztos, hogy nem 3958 megtekintés lenne rajta a YouTube-on, hanem mondjuk kétmillió!

Szabó Erika