Befejező részéhez érkezett a Mission: Impossible - Fantom protokoll színésznőit bemutató sorozatunk, mivel mindössze két színésznő szerepelt abban a filmben (vagyis nem, de a harmadikról nem beszélhetünk, mert az spoiler lenne).


A Budapesten is ügyködő szexi francia bérgyilkosnőt játszó Léa Seydoux-ra (úgy kell kiejteni a nevét, hogy Léa Szédu) már egy ideje felfigyelhettek az [origo] filmklub rendszeres olvasói. Először két és fél évvel ezelőtt foglalkoztunk vele a Miből lesz a Sophie Marceau? című összeállításunkban, majd amikor tavaly ősszel megkapta a szerepet a M:I 4-ben, egy indokolatlanul hosszú cikkben részleteztük eddigi filmes munkáit.


A 26 éves Seydoux-val kapcsolatban mindig meg szokták jegyezni, hogy a nagyapja és nagybátyja a két legnagyobb francia filmes cégnél (Pathé és Gaumont) tölt be vezető pozíciót, valamint szerintem az is érdekes, hogy tavaly majdnem Magyarországra látogatott a Frankofón Filmnapokra, de az utolsó pillanatban lemondta az utat. Valószínűleg pont akkor kínálhatták meg a M:I 4 bérgyilkosnőjével, és biztos sokat vacillált, hogy inkább Tom Cruise-zal akciózzon vagy adjon egy jó mélyinterjút a Népszabadságnak, de végül mégis az előbbi mellett döntött. Aki most azt mondja, hogy "na, de aztán mégis eljött Magyarországra, mert a film nyitójelenetében ott lépdelt a 'ökológia paradicsom' feliratú dobozok mellett a Keleti környékén!" az téved, ugyanis azokat a jeleneteket Prágában vették fel.


Bemelegítésképpen nézzük meg azt a pompás jelenetet a Plein Sud című filmből, amelyben a színésznő piros bikinifelsőben és kék bugyiban kéjesen vonaglik egy tisztáson a Kasabian együttes Shoot The Runner című számára.


Seydoux számos filmben mutatkozott már teljesen meztelenül, ami teljesen érthető, hiszen neki vannak kábé a legszebb mellei a szakmában. Tekintsük meg mondjuk a Roses à crédit című 2010-es tévéfilm egyik jelenetét, amelyben Grégoire Leprince-Ringuet-vel (vele játszott együtt a Francia szépség-ben is) bújik ágyba.


Ennyi szemérmetlen kitárulkozás talán elég is lenne egy napra, de azért bónuszként iderakok még húsz kihívó fotót, hogy mindenki rendesen az emlékezetébe véshesse Léa Seydoux pajkos tekintetét.